En magisk julegyserkomedie af Marie Frifelt

Marie Louise Frifelt fra Allerød Amatør Teater blev inviteret til Nivå og instruerede Erik Balling forestillingen Nielsen hos NAT i 2017. Under prøverne, hvor skuespillerne blev sat til at græde og råbe højlydt og hoppe i møblerne, opstod nogle idéer til en forestilling. Det er disse idéer vi har arbejdet videre med i 2018.


I den nye forestilling har skuespillerne skabt deres egne roller i samarbejde med instruktøren. De har fået af vide, at grænserne kun bliver sat af deres egen fantasi. Og heldigvis er fantasi ikke noget vi mangler.
Marie har inviteret både skuespillere fra NAT og skuespillere fra Allerød Amatør Teater med i forestillingen. Og det viser sig at NAT og AAT komplimenterer hinanden rigtig godt. Vi har improviseret og leget. Og Marie har forsøgt at lægge det store puslespil, så det til sidst blev til en forestilling med 12 meget forskellige karakterer i en forestilling uden grænser.

Forestillingen finder sted på plejehjemme Alders Hvile. Her er kun fire (levende) beboere tilbage, Alma, Martha, Svend og Margrethe. Og plejerne består af arbejdsnarkomanen Hjørdis, den unge praktikant Frida der er placeret her af kommunen, samt de to sygeplejersker Selma og Louise som vist nok ikke er helt normale.
Udover beboerne og de ansatte har vi selvfølgelig også nogle besøgende. Svends barnebarn, den forkælede og meget snobbede Cecilie kommer på besøg og lufter Svends hund Fido og spiser al Svends mad, mens hun snakker ham i søvn.
Gerta, som ingen rigtig kender eller ved hvor kommer fra, kommer ofte på besøg for at sidde på sofaen og se tv med beboerne.
Pizzabudet, den unge mand Ditlev, leverer trods sit gymnasielle gennemsnit på 12,5, pizzaer til Frida når hun er på arbejde på Alders Hvile.
Og sidste men ikke mindst har vi Margrethes søn Alfred, som er både clairvoyant, medium og healer, og som har ganske ret når han siger at “Noget er helt galt her på Alders Hvile”. Alfred lægger tarot kort og brænder røgelse af på plejehjemmet og han snakker med stedets gespenst. Men gespenstet får I ikke mere at vide om for det er en hemmelighed.
På samme måde, får I heller ikke af vide, at noget magisk skal til at ske på Alders Hvile. I starten af December er det nemlig “Ønskernes nat”. En nat hvor alle otte planeter står på lige linie, og hvor det man ønsker sig aller mest, sker.

Det er en forestilling fuld af magi og kærlighed. Krydret med forviklinger og musik og medicin i alle farver og former. Og med en besætning der brænder for projektet.
 
Ur-Premiere: Søndag d. 25 nov. 
kl. 15.00 tirsdag d. 27 nov. kl. 20.00
torsdag d. 29 nov. kl. 20.00
tirsdag d. 4 dec. kl. 20.00
torsdag d. 6 dec. kl. 20.00
søndag d. 9 dec. kl. 15.00
 
Billetter: a´kr. 80 på 2712 2813 el. fra teaterets hjemmeside www.nivaateater.dk